TENNISARMBÅGE

Har du smärta på utsidan av armbågen och svaghet när du ska greppa föremål? Då är det möjligt att du drabbats av tennisarmbåge som är en senskada på benutskottet på överarmens utsida.

tennisarmbage

Förr i tiden misstänkte man att tillståndet orsakades av en inflammation men idag vet man att det inte stämmer annat än att inflammation endast förekommer i startskedet. Man har konstaterat att det istället beror på en degenerationsprocess som förekommer i armbågens muskelsenor.

Tennisarmbåge orsakas av ensidiga rörelser som leder till överbelastning och medför smärta, kraftlöshet, stelhet och i vissa fall värk som breder ut sig mot axel och handled.

En osteopatisk undersökning som består av sjukdomsberättelse, ortopediska och osteopatiska tester gör att riktig diagnos ställs. Viktigt är att utesluta andra möjliga orsaker till armbågssmärtan så att rätt behandling kan ges.

Osteopatkliniken Visby hjälper dig att förstå din problematik, behandlar och utformar individuellt anpassat rehabiliteringsprogram så att du så fort som möjligt kan bli av med dina besvär och återgå till en smärtfri tillvaro.

2019-01-01T00:29:55+00:00december 16, 2018|